Kursavslutning

Idag har vi haft kursavslutning för de två grupperna som kämpat mot vintervädret under fyra lördagar. Det har blåst, det har varit kallt och det har varit superhalt. Efter att ha blivit lite lurade av SMHI från igår så kom ingen blötsnö och frös fast på dressyrbanan. Planen var och är fortfarande mer likt en skridskobana vilket gjorde att Kenth var tvungen att skotta bort snö från gräsmattan framför lillstugan så att hundar och förare inte skulle riskera skada sig. För även om man hade Icebugs hjälpte det inte, det var precis lika halt i alla fall.

Men hundfolk är ett tappert ”folkslag” och trots vädervariationerna har hundar och förare kämpat på i alla fall. Det har varit två grupper med trevliga hundar och trevliga ägare som fått chansen att jobba med en hel del fågel. Under kursen har förare och hundar arbetat med inkallningar, stadga, lugn i flog och passivitetsträning. Alla förare har jobbat på bästa sätt och fått sina hundar att förhålla sig lugna och fokuserade, trots att de har varit i närheten av mycket fågel. Bra jobbat alla.

Monster Pet Food hade skänkt 2 kilo hundmat, Monster Dynamit, till varje ekipage och idag fick deltagarna med sig lite foder att prova eller att fylla på i fodertunnan då flera av deltagarna faktiskt redan gav sina hundar Monster.
www.monsterpetfood.com

Förmiddagsgruppens hundar – lite äldre hundar från ett år och uppåt. På bilden fattas en vit och röd setter.

Eftermiddgsgruppen för de yngre hundarna. På bilden fattas en kleiner münsterländer.

Nedan följer ett galleri av bilder från dagens hundar och lite av övningarna. Klicka på respektive bild så visar de sig i ett större format.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s