Monster Hundfoder

Fågelhundar Höga Kusten har fått möjligheten till samarbete med företaget Monster Pet Food, www.monsterpetfood.com vilket vi med glädje verkligen ser fram emot.

Monster Petfood har sedan 2021 lanserat ett eget foder för både hund och katt. Idag finns ett flertal foderalternativ under deras tillverkning som är anpassat utifrån individens olika näringsbehov, både som valp till vuxen hund, för den vanliga sällskapshunden till de hundar som i sitt arbete kräver ett kvalitativt bra energifoder för att orka med de krav på prestationer som man ställer på dem i samband med olika bruksarbeten som jakt, drag, vallning osv.

Företaget bildades redan 1970 och är idag fortfarande ägt av samma familj som i starten. Under 35 år har företaget som foderdistributörer samlat på sig stora erfarenheter av katt- och hundmat och 2013 föddes idén om att utveckla ett eget foder, ett arbete och process som tog fram till 2021 innan fodret till både hundar och katter kunde lanseras. Redan idag består sortimentet av ett stort antal varierade fodersorter och sortimentet utökas hela tiden.

Recepten är framtagna i Sverige med fokus på nordiska förhållanden och med noggrant utvalda ingredienser från EU. Monster är naturligt, utan onödiga tillsatser, har hög protein- och kötthalt, är bra för mage och tarm och bra för tänderna.
 
För att ha koll på innehållet och leverera god kvalitet, undviker man massproduktion och har inga mellanhänder. Varje påse går igenom 120 olika kvalitetskontroller innan den hamnar i de zoobutiker i Sverige som idag säljer Monster, vilket för nuvarande är hos 1381 butiker fördelade över hela landet. Se vilka de aktuella butikerna är Anslutna Butiker Monster Fodret säljs även i Finland, Norge och Danmark.

Våra hundar har nu en tid provat Monster och vi är mer än nöjda med fodret. Trots det ökade energibehovet som hårt arbetande hundar har, har inte våra hundar tappat varken i hull, ork eller koncentrationsförmåga, trots att hundarna är i skiftande åldrar och med det även har olika näringsbehov för att kunna fungera på topp. Något som vi själva efter över 40 år med arbetande hundar ser som en förutsättning när vi ger våra hundar ett hundfoder. Med Monster får våra hundar ett foder som verkligen håller den höga kvalitet som Monster Pet Food garanterar och den kvalitet som vi själva efterfrågar.

Monster finns i ett stort urval av olika foder för att passa de flesta hundars olika näringsbehov. Fodret finns både som torrfoder och blötfoder.