Elsa på fältprov

I söndags startade Elsa på fältprov vid vackra Johannesbergsslott strax utanför Rimbo. Tyvärr blev det en svår dag för alla deltagande hundar då det var en dag utan vind. Elsa fick i alla fall fin kritik och vi är tacksamma att vi fick möjlighet att starta på SVK Östras särskilda prov. Trevlig domare, Per-Lars Cummings och trevliga deltagare gjorde dagen till en härlig dag ändå trots att fåglarna hade tagit söndagen som en vilodag och gömt sig någonstans där ingen kunde hitta dem. Men så kan det också vara.

Domarberättelse:
En dag utan vind där Elsa söker med hög fart stor vidd utmärkt reviering och är mycket uppmärksam på sin förare. Kylig solig förmiddag utan vind med svåra fåglar. I sista släpp står Elsa stramt i tätning men fasan tupp lyfter innan vi hinner fram men Elsa respekterar fint.

Egenskapspoängen blev 4:or på samtliga bedömningsgrunder.

Dagarna innan var vi ute här hemma och testade henne i skarpt läge och det fick bli både rapphöna och fasan som fick följa med hem. En ”vardagslyx” att kunna ha dessa fåglar på nära avstånd.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s