Ganjo’s Kraft på besök

I helgen var Kraft på besök för att träna på lite fågelsituationer. Eftersom han inte har haft så många chanser på fågel ännu så fick han börja med några situationer som var välplanerade för att se hans beteende och lydnad inför fågel. Därefter fick han möjlighet att träna på våra rapphöns och ibland är det fantastiskt att se hur väl det genetiska slår igenom då Kraft gjorde två riktigt fina fågelarbeten på nyslagen rapphöna trots sin ringa rutin. Ser verkligen fram emot att få se fler av K-kullen under nästa provsäsong då vi själva är jättenöjda med Kalibra och väldigt glada i Kvicka som Lasse och Chatarina Frölander äger.

Några bilder från söndag den 6 november när Kraft tog några riktigt stora steg i sin framtida arbete som stående fågelhund.

Kraft får träna lite först på en riggad situation där han visade vilka fina anlag han bar med sig.

Cicki får komma fram till Kraft för att få honom riktigt stadig i sitt ståndarbete.

Kenth och Kraft tillsammans.

Krafts andra situation på en rapphöna som han tog vittringen av redan på cirka 25 meter men spikade den sedan på bara några meters avstånd, så rutinerat av en orutinerad hund.

Cicki kan komma fram till Kraft innan han får avancera upp fågeln.

Ganjo’s Kraft en svenskfödd helfransos genom Pedro du Val de Cèze och Jazza du Nid aux Nobles. Född 2021. Han har varit lite av en smal och gänglig yngel men har nu börjat få lite fason på sin kropp.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s