”Sjukskriven” till den 15 november

Idag tog Kenth beslutet att från den 15 november börja ta emot hundägare igen som behöver lite hjälp att hitta fram till sin hund. Kenth jobbar mycket med kommunikationen mellan förare och hund så föraren på bästa sätt kan lära hunden att göra rätt utifrån hundens egna individuella förutsättningar. Den som vill ha kontakt med Kenth gör bäst i att ringa 070-5571318 (inte sms)
Från början så tänker sig Kenth att han ska börja med 2 – 3 timmars pass för att han ska orka med att hålla fokus på dig och din hund under tiden som träningen pågår.

Idag var också den dag han tog tag i den egna träningen med sina egna hundar och Kvarnbrantens D’Elsa fick möjlighet att arbeta på rapphönsen. Å man kan väl säga så här, han var mer än nöjd. Syns vilken som är hundföraren i familjen om man tänker på Elsas och min eftermiddagspromenad igår med ett helt annat resultat.

Elsa har spikat rapphönsen inne i grantätningen. Lite extra roligt att se hennes svans, bra signal med lilla kroken som kommer fram i riktigt skarpa lägen, men bara då. Man behöver nog inte ta miste på när det är tryckande fågel i näsan. Ska bli spännande att se hur det ser ut när hon står i början på en löpa, för det har vi inte hunnit se än.
Kanske lite väl rak i sitt framställ men i övrigt en hyffsat trevlig individ att titta på som 9-månaders unghund. Ja bortsett hennes vorstehhuvud framifrån då, inte vackert precis men unikt och sällsynt iallafall och ibland får det räcka, speciellt om man har en lovande insida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s