Java på besök

Idag var Erica och Ganjo’s Java på besök för att lite stöd och hjälp av Kenth med en uppdatering på fågel innan de ska åka söderut för några dagar på fält. Java är efter vår Jazza du Nid aux Nobles och Hasselkrogens Valter och är en tjej med mycket fart i. Java har en naturlig reviering (precis som sin mamma, vilket är riktigt fint att se) och har på fjället visat att hon vet vad hon ska leta efter. Nu var det lite annan fågel på agendan men hon visade att nosen var med idag också, fast förutsättningarna var annorlunda. Planen hade väl varit att de skulle starta på något jaktprov nu i höst men Java har varit lite omogen och lite väl busig, men idag visade hon att, om det skulle ha varit prov, så skulle hon definitivt inte gjort bort sig. Bra jobbat Erica.

Rent exteriört har Java också utvecklats på ett fint sätt. Hon har tidigare varit lite uppdragen i sin kropp men med lite mer ”ålder” i kroppen så har hon utvecklats positivt.

Själv tog jag en promenad med Elsa på em främst för att passa på att fota lite, men hon drog iväg jagandes rapphöns i skogen, så jag gick hem (själv) ……. så dags att ta tag i ”hunden som klev ut genom dörren och försvann”.

Finaste Ganjo’s Java i ett vackert stramt stånd.

Mer fågel i nosen.
Lugnt och fint förd av Erica
Man kan ju inte påstå precis att Elsa har det vackraste vorstehhuvud jag vet, men hon har tack och lov andra kvaliteter, även om jag missade dem idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s