En underbar helg i vorstehhundens tecken

Den här helgen har varit en alldeles underbar helg av flera anledningar, dels har Kenth kunnat jaga på vårt jaktområde i trakterna kring Lill- och Storsela. Förvisso blev det bara två timmar och lite fågel hittade vi, endast en skygg tjäderhöna som lättade när Kenth var på väg fram till hunden. Men bara möjligheten att få komma ut efter så många månader av smärta och ”bara” 6 veckor efter operation är stort nog, då behöver inte säcken vara fylld med fågel. Det finns andra värderingar som är viktigare.

Utsikten är milsvid från norra sidan av Dalsfäbodberget, men man slipper se alla vindsnurror som finns överallt när man ser ut över berget från den södra sidan.

På lördag fick vi besök av Kalibras bror Kraft och syrran Kvicka och det blev en trevlig stund av samvaro och massor av hundsnack. Tack Lasse, Cicki och Affe för att ni förgyllde lördagen.
Det blev lite test av lusten till apportering av både rapphöna och kanin och både Kraft och Kvicka tyckte det var trevliga aktiviteter som de gärna gör vid fler tillfällen. Dessutom fick alla tre titta på när några duvor lättade från Kenths händer och även det var så pass trevligt att de önskar att de får göra det fler gånger framöver.

Söndagen ägnade vi åt mera hundsnack, men den här gången blev det en liten spontanträff med valparna efter Pedro och Kungshällans supertik SE JCH SE VCH SE UCH Kungshällans Uf Tuula (som även är mamma till årets Riksprovsvinnare i elitklass Kungshällans Gt Lovis) Den kullen är idag 6 månader och hos dem båda fick vi se att de redan har tänt jaktlampan och var inte alls intresserade av att leka när vi släppte dem lösa utan det var jakt som gällde för båda två. Men även dessa två unghundar fick bekanta sig med duva i luften vilket de tyckte var mycket spännande. Vi passade även på att ta en familjebild av pappa Pedro med sina avkommor ur tre kullar och det var roligt att få till en bild på ”bonusfamiljen”.

Eftersom AnnaCarin även har Ganjo’s Junior så passade hon på att se om det fanns några rapphöns som ville samarbete med Junior och som tur var fick de till två fina situationer, då det inte alltid är enkelt att veta var de befinner sig, men Junior hittade dem.
Just nu har vi även Juniors brorsa Ganjo’s J-Bosse boendes hos oss några dagar, så det fick en bli en familjebild med tre av Jazzas avkommor också.

Tack AnnaCarin och Dan och Maria för att ni var en del av söndagen som gjorde den lite extra bra.

Kungshällans Pt Estelle efter Pedro och Tuula, hemmavid kallas hon Stella

Kungshällans Pt Chasseur De Milou eller kort och gott Milou


Fullt fokuserade både Milou och Stella.
Maria Tjärnström tillsammans med Stella som tillsammans med sin man Tomas är uppfödarna bakom kennelnamnet Kungshällans.
Pedro på Kenths vänstra sida tillsammans med sina avkommor från tre olika kullar. Från vänster AnnaCarin Karlsson med Kungshällans Pt Chasseur De Milou, Maria Tjärnström med Kungshällans Pt Estelle, båda 6 månader, och Kenth tillsammans med Ganjo’s Kalibra 3 månader efter Jazza Du Nid Aux Nobles samt Kvarnbrantens D’Elsa 9 månader efter Ripudden’s C-Tassa. Går inte säga annat än att 2022 kan arta sig till ett riktigt spännande år på många sätt, utifrån att det kan komma ett gäng unghundar till start på jaktprov nästa år.
Jazza Du Nid Aux Nobles som sitter på Kenths högra sida är mamma till AnnaCarins Ganjo’s Junior till vänster, i mitten sitter Ganjo’s J-Bosse och vid hans sida syns lillsyrran Ganjo’s Kalibra.
Junior i ett stilfullt stånd.
Ganjo’s Junior född 20200505 efter SE UCH Hasselkrogens Valter och SE UCH Jazza Du Nid Aux Nobles. Junior är en nättare modell än sin bror men fint välbyggd och har fått excellent på utställning. Junior startade även på Riksprovet och tog sig vidare från fältet men på spåret blev det tyvärr stopp. Fick fin kritik från fältet som Göran Stamborg dömde
”Söker under dagen med bra fart, vidd och reviering på stubb och i bräske. Söker i viltremiss. Fattar kort stånd och reser själv. Fattar senare stånd igen. Reser villigt fågeln som saluteras. Helt lugn i flog och skott. Utmärkt kastapport”.
Tyvärr fick han gå i parslapp med sin ”brorsa” från tiden hos oss, Ganjo’s Ibra vilket inte blev bra för någon av dem då de förstås kände igen varandra och det blev lite väl mycket av brödrarskapet och vem av dem som skulle vara först på fågeln. Så det blev lite trist för både Junior och Ibra.

Ganjo’s J-Bosse född 20200505 efter SE UCH Hasselkrogens Valter och SE UCH Jazza Du Nid Aux Nobles. Bosse är en hund som är helt underbar på många sätt. Exteriört så motsvarar han precis det som jag önskar hos en korthårig vorstehhane. Framförallt är han välbyggd med korrekta vinklar både fram och bak. Han balanserar otroligt fint på knivsudden mellan kraft och elegans och har ett riktigt hanhundshuvud med fint uttryck. Han är ”vorstehklok”. Dessutom är han precis som övriga i denna kull efter Hasselkrogens Valter supertrevlig med en härlig mentalitet. Han ägs av Patrik Hagfors och Julia Enander.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s