Ganjo’s Ibra och Ganjo’s Junior på Riksprovet

Mellan den 7 till 9 oktober genomfördes årets Riksprov. I år var det SVK Västsvenska som arrangerade det. Egentligen så skulle detta prov för Västsvenska ha genomförts ifjol och vår förhoppning var just det året att vi skulle ha kunnat starta Pedro i ukl men precis som med mycket annat så satte pandemin stopp för Riksprovet 2020. Att starta i år var helt uteslutet trots att Pedro kunnat starta i ekl men Kenths höftledsoperation i september satte stopp för alla prov denna höst. Nu spänner vi bågen och siktar in oss på 2022 istället.

Trots att vi själva inte kunde vara på plats så var Ganjo’s representerade detta år via Anna Klockervold och hennes Ibra och AnnaCarin Karlsson med Junior. Tyvärr hade de väl missflytet med att hamna som parkamrater och självklart så passade de då på att fira återföreningen med att partaja runt lite, som två bröder som inte träffat varandra på ett tag helt enkelt. Trots ”partyt” så blev det ändå två godkända fältarbeten med en 5a på fält för Junior och en 6a för Ibra. Junior gjorde sedan ett gott vattenarbete men på spåret så tyckte han att den lite väl blöta kaninen var sisådär och lät den stanna i skogen istället, junior som han är. Men bra kämpat var det och vi är så tacksamma över att AnnaCarin och Junior gjorde resan hela vägen ner för att gå på fält, trots att det var första gången som Junior var på ett fältprov med fasan och rapphöns i nosen.

Anna och Ibra har startat tidigare på Öland med ett 1a pris i ukl som resultat. Och vid Riksprovet så tillhörde de de unghundar som klarade av att ta sig igenom hela provet med både fält, vatten och spår och med det placerade de sig på en hedrande nionde plats och ett 2a pris som resultat. För det var ju det här med en hare som dök upp de sista provminuterna förstås …….

Stort tack och grattis till både AnnaCarin och Anna för att ni visar upp era hundar.

Årets prov vanns av två korthår vilket var lite extra kul, i ekl segrade Mia Umaerus Kempe och Kungshällans Gt Lovis samt i ukl Per Jonsson och Knallapportens Jaako. Stort GRATTIS till er och till uppfödarna förstås. Nu har både dessa segrande korthår en sak gemensamt och det är att båda dessa hundars mammor, Kungshällans Uf Tuula och Vinvinets Dot har varsin kull var efter vår Pedro du Val de Cèze. Dessa blir förstås superspännande att följa nästa år.

På bilderna nedan kan man se Ganjo’s Junior som är efter Hasselkrogens Valter och Jazza du Nid aux Nobles samt Pedros gänglige 5-månaders son Kungshällans Pt Chasseur De Milou. Bilden på Ibra har jag lånat av Anna Klockervold.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s