Nu är vi mer vakna …. ja nästan i alla fall

Nu är valparna 17 dagar och en viss ökad aktivitet kan man se på de små, även om de för det mesta fortfarande sover en stor del av dygnet. Ögonen är öppna, de har rest sig på sina fyra och går hyffsat omkring i valplådan. Dessutom kan man se både ett ökat intresse för sina syskon och de första trevande lekinviterna. Nu väntar en rolig tid och snart är det dags att flytta ner valplådan till kammaren och låta valparna bli en del av hela ”flockens” sociala sammanhang. Eftersom vi själva anser att man ska låta valparna vara själva tillsammans med sin mamma de första tre veckorna, utan att vi lyfter dem onödigt mycket eller att valplådan exponeras för vardagspyssel och resten av flocken, så bor de fortfarande i vårt sovrum där det tyst och mörkt, precis som det är i en lya i det fria. Vi pysslar i princip inte med dem under den här tiden annat än när de ska vägas och när pläden ska bytas. Men idag när de vägdes så passade vi på att ta lite individuella huvudbilder. Dessutom filmade jag lite med mobilen men det är ju lite mörkt där valparna ligger så det är en filmsnutt utan någon speciellt god kvalitet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s