Pedros avkommor så här långt

Det är naturligtvis väldigt spännande att få följa Pedros avkommor. Nu när det är runt 1 år de flesta, vår egen kull blir 1 år i juli, men övriga har hunnit passera ett-årsdagen. Vi vet inte själva hur det blir med pappa Pedro om han kommer att kunna komma tillbaka fullt ut efter hans benbrott som sedan blev reopererad den 1 april, det får framtiden utvisa, men det finns ett visst hopp trots allt. Men just nu får vi i alla fall glädjas åt de avkommor som han lämnar.

Vi har själv två avkommor efter Pedro med två mammor som har två helt skilda stamtavlor. Ripuddens C-Tassa har en mer traditionell stamtavla med flera välkända nordiska avelshundar och bakom henne finns även Ganjo’s Caruso och Rugdelias LME Quittra, två högt älskade hundar som idag vilar lugnt och tryggt här hemma i trädgården. Jazza du Nid aux Nobles är en helfransk tik, trots att hon är född i Rumänien, som helt stammar från den tidigare välkända franska kenneln Haille Au Loup.  

En tanke vi hade när det öppnades upp ett intresse för Pedro som avelshund var att han skulle para tikar med lite olika härstamning så vi skulle få en möjlighet att se hur han präglar sina avkommor. Den enda parningen som vi inte planerade den planerade Pedro och Jazza själva och från den kullen kommer vår Kalibra. Men den är ändå fullt ut möjlig att utvärdera då den tack och lov är renrasig.

Så här långt är det bara två av hundarna som startat på prov och det är Kungshällans Pt Estelle och vår egen Ganjo’s Kalibra. Båda tikarna har fått fin kritik på sina jaktprovsstarter där naturligtvis Kungshällans Pt Estelle, Stella, är den klart lysande stjärnan som var den enda hund som fick 8:or av alla hundar som startade i Mittådalen på SVK JV:s båda dagarna och dessutom den enda hunden som lyckades med att få 8:or.

Men vi har fått väldigt mycket fina omdömen från valpköpare till valpar efter Pedro där många vittnar om unga hundar med stor jaktlust och att de har en naturlig reviering samt kanske det bästa utsökta nosar som hittar sina fåglar, något Kenth upplevt från båda våra tikar Kalibra och Elsa. Så naturligtvis ser vi fram emot hösten och att även få återkopplingar på den norska tikens avkommor som också passerat året. Både Kalibra och Elsa har stor vattenpassion och visar fin simteknik.

Rent exteriört har de hundar som hitintills visats upp på utställning fått fina omdömen. Från vår kull har Ganjo’s Kraft fått VG med fin kritik samt Ganjo’s Kvicka som fått Excellent. Från Kungshällans har både Kungshällans Pt Chasseur De Milou samt Kungshällans Pt Chanel fått Excellent med fin kritik. Kvarnbrantens Denise har både fått excellent och ck. Generellt är valparna vi har sett välbyggda med bra huvuden och en benstomme som vi tycker en vorsteh ska ha. Så det ska bli spännande att följa dessa hundar även på framtida utställningar.

Kungshällans Pt Canelle

Kungshällans Pt Chanel
Kungshällans Pt Estelle
Kungshällans Pt Chasseur De Milou

Ganjo’s Kula
Ganjo’s Kvicka i snön vid 7 månader.
Ganjo’s Kraft 7 månader
Ganjo’s Kalibra 7 månader

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s