Vizslahelg

Helgen 14 – 15 maj var det kennelträff för sex valpar av sju i en kull efter Dorian Gray Damashca Aponivi och Madarasz Tikka. Dorian är en hanhund som är importerad från Tjeckien där han stått i hundgård 18 månader innan han kom till Sverige för att bland annat kunna vidga de nordiska blodslinjerna lite. Det var Cilla Sandström som hade ”roddat” ihop träffen men som också äger Dorian.

Madarasz Tikka har Cillas tidigare hanhund SE UCH NORD UCH Madarasz Oktán bakom sig vilket betyder att valparna är barnbarnsbarn till Oktán. Och självklart är det spännande när man har ett uppfödarintresse att få följa valparnas utveckling utifrån att både Dorian och Oktán finns i blodet i den här kullen.
Hursom det var ett härligt gäng 11 månaders ungerska vizslor som under två dagar fick träna grunddressyr och lugn i samband med fågel. Alltid lika roligt att få möjlighet att få se en hel grupp (nästan) så här från samma kull. Lägger ut lite bilder från valpträffen som Cilla Sandström har fotograferat.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s