Nu har vårens träningstillfällen startat

I helgen som var startade vi upp träningstillfällen på gruppnivå. Det är första gången sedan Kenths höftledsoperation som vi kan köra för fullt. I och med att så många anmält sig så fick vi dela de som anmält sig i två grupper. En grupp med något yngre hundar och en grupp som består av de som blivit ett år och äldre. Anledningen till att Kenth inte vill ha fler i grupperna är att han känner att han inte hinner med varje ekipage individuellt. För honom är det väldigt viktigt då det ska både kännas roligt att delta – att man som deltagare känner att man får många egna träningstillfällen på fågel, men att det också ska vara roligt för Kenth så att han känner att hinner se varje hund och förare.

Tyvärr gjorde ”skitvintern” sig påmind med att dressyrplanen var rejält hal trots att vi försökt sanda så mycket det bara var möjligt. Värst var det nog ändå för hundarna då de saknade broddar eller icebugs.

Men hursom, det var väldigt roligt att få träffa på lite hundfolk igen och framförallt ha förmånen att få jobba med både lite olika hundindivider och hundraser. Som tur är, är typiska hundaktiviteter något man normalt genomför utomhus, så även om man har restriktionerna i bakhuvudet så går det att träffas tillsammans och göra det man tycker är som roligast, även fast covid-19 är ett begrepp som tagit ett starkt fäste i allt annat man annars gör.

Nu var det flera som inte fick plats på de här två grupperna som träffades i lördags men vi kommer att köra nya träningar i april igen då Kenth kommer att tillbringa större delen av mars i fjällen.

Första gruppen med unga hundar.
Det gäller att hantera duvorna varsamt, de är betydelsefulla i vårt arbete med hundarna och de får aldrig riskeras skadas.
Unga hundar som är fullt kontrollerbara fast retningen blir stor.
Å är man duktig så blir man rikt belönad, på många sätt.

Nedan de hundar som var med under lördagens träning. Nu kom det att fattas några hundar där bland annat covidsjuka innebar karensdagar för några som ville delta. Men de får lite huvudbilder senare istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s